Tvrtka KREIRE METAL je nastala 1989. godine kad smo počeli, kao domaća radinost, proizvoditi rotacijsku četku koju smo atestirali za rad u eksploataciji pri brzinama od 23000 o/min. Od tada se proizvodnja širila te smo radili kao kooperanti tvornice Ðuro Ðaković i paralelno razvijali vlastite proizvode. Danas imamo cca 200 svojih proizvoda koje zbog dokazane kvalitete uspješno plasiramo na području cijele Hrvatske te ih izvozimo u Njemačku, Austriju, BiH i Makedoniju.

Ponosni smo na dimnjačarska vrata sa trostrukom zaštitom za čiji smo projekt i izradu 2007. godine od Zaklade Izvorno hrvatsko dobili nagradu Hrvatske Gospodarske Komore i ona su proglašena Izvornim hrvatskim proizvodom.
Svi proizvodi i alati su vlastite konstrukcije i testiraju se u našem ispitnom laboratoriju na funkcionalnost i izdržljivost.

Osnovna djelatnost naše tvrtke je obrada metala plastičnom deformacijom – dubokim vučenjem te nam radi toga većinu strojnog parka čine hidraulične preše s donjim pridržavanjem.

Tvrtka ima ISO 9001 certifikat.

Radionica je zbog navedenog ogledni laboratorij Strojarskog fakulteta u Slavonskom Brodu. Ovdje studenti praktično provjeravaju stečena teorijska znanja iz predmeta Alati i naprave i Obrada metala plastičnom deformacijom.

Tvrtka prati zahtjeve tržišta i kontinuirano radi na usvajanju novih proizvoda.